Orang Malaysia, tak kira apa-apa perayaan sekalipun, akan disambut dengan meriah tanpa mengira kaum. Jadi memang lazimlah kalau bulan Syawal ini, aktiviti hujung minggu dipenuhi dengan jemputan-jemputan rakan-rakan dan keluarga. Ada yang menjemput sempena ‘open house’, ada yang menjemput ke majlis perkahwinan, ada yang mengambil kesempatan untuk mengadakan kenduri akikah anak dan banyak lagi lah! Moga murah rezeki mereka yang menjemput 😀 Kenyang perut saya sekeluarga hihi.

Bukanlah makanan yang menjadi penyebab utama kami hadir ke jemputan-jemputan mereka, tapi apa yang lagi best ialah dapat beramah mesra dengan rakan-rakan dan sedara mara yang memang dah lama tidak bersua muka. Masa inilah nak bercerita perihal masing-masing dan update kawan-kawan tentang apa yang ‘happening’ dalam kehidupan kita 😛

Jadual hujung minggu  yang lepas memang padat dari pagi sampailah ke malam! Walaupun tak dapat nak hadir ke setiap jemputan, the  journey was still fun 😀 Salah satu jemputan yang saya sekeluarga hadir adalah majlis akikah anak kawan rapat suami. Baby boy, baru 4 bulan, comel je  🙂
Jadual harian yang agak ‘pack’, jadi tidak sempat untuk keluar mencari hadiah yang sesuai. Nasib baiklah ada PINKierthanBLUE 😀 Pilih sahaja mana berkenan dek mata.
Kami pilih :

1) Set Selimut Flannel dan Bantal Bayi
2)  Mozzy Cream

WhatsApp Image 2017-06-15 at 11.24.11.jpeg

Kami masukkan semua ini dalam kotak. Barulah nampak macam hadiah yang proper kan? 😀

Untuk pilihan barang bayi yang lain, boleh layari website kami di www.pinkierthanblue.com. Kalau nak cari item yang unik, cari sahaja logo handmade seperti ini.  PTB2016_web_handmade stamp 01
Design unik dan kuantiti hanya 1 atau 2 sahaja pasti buat hadiah anda lain daripada orang lain 😉

Advertisements